Rubber- en Kunststof bewerking

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Als u op zoek bent naar een op maat gemaakt rubber- en/ of kunststofonderdeel, dan kan Product Solutions u daarbij assisteren.

Naast het verspanen van rubber- en kunststofonderdelen, bieden wij ook de mogelijkheid voor het ontwerpen en produceren van extrusie, compressie- en spuitgietmatrijzen. 

De uitdaging voor het verkrijgen van uw perfecte rubber- en/of kunststofonderdeel ligt in het lossend maken van het product. Gelukkig beheersen onze ervaren engineers deze techniek tot in de puntjes. Hierdoor bent u verzekerd van een mooi eindproduct.

Wilt u meer weten over onze mogelijkheden voor het maken van rubber- en kunststofproducten? Neem dan telefonisch contact met ons op of vraag informatie aan via het contactformulier.

Onze productietechnieken

Product Solutions#1227

Compressieproces

Hierbij wordt het gesmolten materiaal in de matrijs gegoten, waarna deze wordt gesloten en onder hoge druk wordt gecomprimeerd.

Spuitgieten

Hierbij wordt het gesmolten materiaal onder hoge druk (tot 2500 bar) in de mal geïnjecteerd. Deze methode is ideaal voor complexe producten met een grote afnamehoeveelheid.

CNC- of conventioneel gestuurde verspaning

Hierbij wordt uw product vanuit stafmateriaal verspaand (gedraaid en/of gefreesd). Deze bewerkingsmethode is vergelijkbaar met die van metaalonderdelen en ideaal om malkosten te besparen.

Extruderen

Bij dit proces wordt het gesmolten materiaal onder hoge druk door een vorm geperst. Deze methode is daarom ideaal voor langere producten. Diverse materiaalsoorten kunnen met deze methode worden toegepast zoals; Silicone, TPE en TPU, EPDM, SBR, NBR, FKM/FPM (Viton), HNBR etc.

Kwaliteitscontrole

Gedurende het complete productieproces, voeren wij nauwlettend kwaliteitscontroles uit.

Hiermee zorgen wij dat uw product een optimale en constante maatvoering behoudt.
Mocht er op enige wijze slijtage aan de matrijs of mal ontstaan, dan zullen wij deze direct vervangen.

 

 

Materiaalkeuze

Voor de realisatie van uw rubber- of kunststofproduct en om de werking hiervan te garanderen, is het belangrijk dat de juiste materiaalsoort gekozen wordt. Onze engineeringsafdeling adviseert u hier graag bij.

Materialen die kunnen worden toegepast zijn;

– PP (Poly-Propyleen)
– PE (Poly-Ethyleen in hoge- en lage dichtheid)
– PS (Poly-Styreen)
– ABS (Acrylonitriel-Butadieen-Styreen)
– PMMA (Poly-Methyleen-Methyl-Acrylaat)
– POM (Poly-Oxy-Methyleen)
– PA (Poly-Amide)
– Siliconen (SI)
– NBR (acrylonitril-butadieenrubber in vele hardheden)

Rubber of kunststof onderdelen nodig ?
Product Solutions maakt het mogelijk!